måndag, maj 31, 2010

alternerade vykort jag gjort.


mmmm, mysiga stockholm och knugis.


mmmm, stadshusen och dess torn.

Ett galleri i Stockholm har utlyst en sk mailart exhibition och ber nu världen skicka sina alternerade vykort till dem.

Jag gjorde två collage med gamla vykort som min morfar var grossist för. Fina blev de, en ser ni ovan och en ser ni nedan.

Har man tur blir man utvald att vara med i deras bok och kanske synas på deras utställning. Och ja, är ni sugna att själva delta så är det bara att gå in på sidan och följa anvisningarna. Tror man bara har till 1a Juni på sig, så skynda er isåfall. Vågar ni utmana undertecknad?

Vi får se.

vad jag vill att ni ska bry er mig.


#185(om) 10x10cm

söndag, maj 30, 2010

en sån sjuk smärta.


hittade den här bilden och drabbades genast av medkänsla för smärtan som han på bilden måste ha känt, någon hundradel efter den togs.

Sen stannar jag upp, och känner efter, har jag själv gjort mig ordentligt illa någon gång i duschen? Och visst, jag har tappat en schampoflaska och försökt fånga den med foten säkert mer gånger än jag minns. Men det jag verkligen minns är:

När jag bodde i Kristineberg under 90talet i en liten 1a med dusch i källaren (fanns många duschar att välja på där i källaren). Lägenheten låg på 4e våningen så det blev en hel del springandes i de trapporna. Bra träning för ben.
Det var säkert darför som jag började träna armar och axlar där i duschen.

Jag uppfann en ny genialisk träningsmetod som gick ut på att jag stod i duschen, och liksom föll framåt och sen tog emot mig mot kakelväggen med händerna. Och sen sköt ifrån mig så jag åkte tillbaka upp till rakt stående. Detta brukade jag göra varje gång jag duschade.

Det som fick mig att sluta var när jag var i den största av duscharna i källaren. Den med extra bredd och ett handfat att, ja, vadå i. .jag fattade aldrig det. Det var lite jackpot de gånger man hade turen att få det här största duschrummet, kristinebergskällarduscharnas rolls royce ju.

Iallafall, när jag föll framåt, och precis som mina händer slog mot det våta men lite kallare kaklet
så tappar mina fötter greppet om kaklet på golvet och börjar glida bakåt. Detta får mina händer att glida nedåt längst det väggen, och fötterna att ytterligare snabbare glida bakåt, tills jag ligger raklång på duschgolvet.

Ett rejält magplask i meridiancentimeterdjupt vatten. Själva fallet klarar jag bra, tror jag faller så perfekt och så snabbt så jag inte hinner fälla ut några knän eller handleder som kan skadas i fallet. När jag chockad ligger där på golvet och ser rykande luft uppstå vid det öppnade källarfönstret så känner jag att jag har en otrolig smärta i ena foten.

Smärtan kommer från något som hände i fallet. Då min stortå åkte in i mynningen på det plaströr som går längs väggen från tvättstället till golvbrunnen i själva duschen. Stortån passade perfekt in i det röret, och hade borrat sig djupt in i röret. Tyvärr så har man ju lite antydan till simhud mellan tårna. Dessa simhudceller ställdes så inför ett val, skulle de följa med stortån in i röret, eller skulle de stanna ute i duschen med pektån och gänget? Två läger av simhudceller uppstod. Och som ett hav som Moses ställts inför vid en flykt från Egypten, så delades de.

Aaaaj.

lördag, maj 29, 2010

Design som får mig att vilja ha fler toaletter. .


Ypperligt exempel på att design kan förändra människors liv.
Här ovan ser ni Bralianaren Sergio Bergocces design för vad jag gissar är en herrarnas och en damernas toalett. Otroligt snyggt och lagom vulgärt. Och vips så vill jag ha fler toaletter i huset, så jag får en orsak till att klistra såna här på dörrarna.

Yeah. Känn skvalpet.

måndag, maj 24, 2010

Sådärja, då var man gammal.



Min syrra postade precis den här på facebook, och påstod att hon inte kunde sluta lyssna på den. Och vips så blev jag gammal. Har svårt att se ngt annat än ironi i den här låten, men om de gjort den på allvar, och folk seriöst gillar den, utan minsta ironiska blinkningen, ja, då klarar jag inte av att vara allvarlig.

Klart jag kommer lyssna på låten i sommar, men inte som de som är unga. Jag tror de som är unga kommer att uppriktigt digga den här låten, medans jag och mina gemena åldersmän, kommer att gilla den för vad den är.

Äh, vilket knäppt inlägg, jag skriver ju bara samma sak om och om igen. Mina stämband är sjuka. Igår såg jag min katt göra ngt som jag ångrar att jag såg. Idag funderar jag på om jag ska börja blogga igen. Man får se.

måndag, maj 10, 2010

händer att jag vrider och vänder mig om natten


vid minnena av då t-shirt-siten thredless.com ratade min ypperliga design på ett gäng t-shirts.

Ha i åtanke att när jag gjorde den här t-shirten så var Da vinci koden så otroligt het, alla läste böckerna och alla längtade efter filmerna. Rätt spelat så hade denna t-shirten kunnat pryda var mans kropp i västvärlden och varannan i resten.

Dollares Dollares.

söndag, maj 09, 2010

När blixtar slår ned i öknen


så bildas en glasform i form av blixten som just slog ned. Rätt ovanliga men vad jag vet, den i särklass bästa ursäkten att gå och slentrianleta grejer i ökensanden.

Fulgurit kallas det, och jag vill ha en i framtiden.

Liquid Fighters


Byn är ånyo hotad.
De är trängda mot skogen.
Deras enda hopp
står till Liquid Fighters.

3 män.
Behärskar vätska
Bekämpar ondska med väta.
Bär vattentäta huvudbonader.

fredag, maj 07, 2010

mobil bloggare!

jag är en sån numera.

mobil bloggare!

jag är en sån numera.

verklighetsbild: ljusshow


En bild tagen sent en sen kväll.
Jag hänfördes av de många olika skuggor som ljusslingan i atriumgården kastade på vårt kök.
Riggade kameran för att fånga magin.
Klart värt ännu en halvtimmes förlorad sömn.

torsdag, maj 06, 2010

I got five on it. .


Jag har listat mig på utmärkta siten fiverr. En site där man kan gå in och anmäla sig och fylla i vad man är villig att göra för 5 dollar. se här.

Jag har såklart listat mig att göra något konstnärligt, i tron om att det verkligen skulle bli mitt genombrott. Men icket, ännu har ingen bett mig att göra ngt. Men ändå kul.
Har även för mig att för att man överhuvudtaget ska få ut några pengar så måste man typ samla ihop till 400 dollar eller något sånt, först då kan de göra en utbetalning, och det lääääär dröja.

Så alla pengar som betalas in är nästan som ett svart hål. Så ja, ser ni siten och tänker, shit vilket roligt erbjudande, det nappar jag på, skriv ett mail till mig istället. så ger jag dig samma sak för halva priset. då ser jag iallafall 20kr rassla in på mitt konto. Eller äh, jag kanske gör det gratis.

snacka om sellout.

en underbar dag för toscalängder

Mmmmmmm, toscalängder.

ikväll ska viruset på våra datorer dö.
denna länken ska hjälpa mig.

var bara det jag ville säga.

Jag skriver iallafall


Min bloggtorka består, så jag faller tillbaka på säkra kort, verklighetsbilder och obloggade konstverk, samt allmänt dravel (se detta inlägget).

Det konstiga är att jag är sjukt inspirerad nu, dels till att skapa, och även till att blogga.
Bara att jag inte riktigt har tid, och när jag väl får tid, så blir det konstlat och krystat såsom detta kan uppfattas.

Men men, har man inget att blogga om så kan man alltid blogga om att man inte har något att blogga om.

Gällande bilden här på toppen, så ja, jag vet inte, men jag tror jag visat den förr, om inte har jag sparat den, för att någon gång få, såsom nu, visa den.
Älskar känslan i den, och det som lockar mig mest till själslig ro med den är när jag sätter mig in i gänget bakom bilden.

Jag föreställer mig att jag och mina 3 närmaste kompisar får för oss att ta de coolaste squash-bilderna i världen. Historiskt coola squashbilder, och bara liksom sportar på oss lite klädsel och drar ned på courten och posar skiten ur sporten och kameran. Sprit verkar vara inblandat vilket säkert hade borgat för ännu bättre bilder. Men ärligt, visst känner ni det själva? Att ni hade velat vara där? Och att, ja, man kanske borde sträva lite mer i livet att göra sånt.

Sluter ögonen strax och drömmer mig bort till en Squash court nära dig.
Se upp,
en boll viner.

måste ses


#184(gemo) 10x10cm

En i raden av småtavlor. Även denna har jag någon slags förhärligad relation till.
Kommer fälla en tår den dagen den lämnar mig.

onsdag, maj 05, 2010

verklighetsbild: kvällsfika


Mina är koppen till vänster och fatet till vänster.
Det ser man tack vare att det vänstra bakverket är lite större än det högra,
att det är en sked i den högra signalerar att honung ska röras om
och att det högra fatet är sprucket.

Premium it is:
Störst bakverk - check
Te utan besvärande honung - check
Helt och rent fat - check