Jag bakade den där kakan, och den blev otroligt mastig. Förmodligen det mastigaste jag någonsin bakat. Lär inte baka den här mer än en gång per år. Men å andra sidan lär jag inte baka den färre än en gång per år heller, mjummy.
Jag fick ändra lite i receptet för min första gissning till anpassning var sådär, och dessutom gör mina förändringar att jag numera kan kalla den "olas aruba cashenöt kaka".
Hursom. Se nedan, blanda, baka, smeta och servera.
Receptet!
Smet:
# 100g smör
# 2 dl socker
# 3 äggvitor
# 3 dl mjöl
# 1 krm salt
# 1,5 tsk bakpulver
# 2 dl mjölk
# 4 dl malda cashewnötter
Topping:
# 2 äggvitor
# 2 dl florsocker
# 50g smör
# 2 dl malda cashewnötter
smörj och brödsmula en rund form och i med smet
baka i 175 grader i 40 minuter
låt svalna, vänd upp, bred på topping
recept baka kaka aruba bakverk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar