tisdag, september 30, 2008

En lång rad av loppisar och en besvikelse


I helgen så var jag och min livskamrat och min syster på en radda loppisar i Sumpan, väl inne på den största och sunkigaste loppisen så bestämde vi oss för att det var dags för fika.
Jag åt en gigantisk chokladboll och en läskig hemmagjord oreo-kaka. Syrran åt en chokladskorpa, och jag köpte en bit morotkaka till min kärleksvän.
Då kakan skurits och lagt upp på dess fat så hände något som liknade den där jord-glidningen i vagnhärad, en del av toppen halkade av resten av kakan, ty innanmätet var av degig karaktär.

Kakor som är gräddade illa brukar vara ett plus, smet och kaka i ett liksom.

Men i detta fallet berodde smetglidet av något som skulle visa sig vara något helt annat, när vi smakade kakan och inte kunde dölja de ansiktsuttryck som våra förvridna smaker ville framkalla så gick jag och klagade. Följande dialog följde:
-Hej igen (hade ju pratat med henne tidigare, dels då jag handlade allt och dels då jag bad om servetter för att jag spilld kaksmet över mig), den här morotskakan, det är något fel på den, den verkar ju rå i mitten, och smakar inte speciellt bra.
-Den blir sådär, det är med morotspuré istället för rivna morötter i.
-Oj
-Ja, den blir mycket saftigare och godare då.
-Men den är inge god, det funkar inte, jag vill inte ha den.
-....
-Ni får nog ta tillbaka den
-Men då måste jag kasta bort den. (underförstått så ska jag få dåligt samvete för att hon inte kan sälja just min bit till någon annan)
-Tack.

Googlade sen lite då jag kom hem och hittade att det här med Barnmat i kakor verkar utspritt, hittade bilden ovan och receptet på den här siten.
Jag tycker att dumheterna måste sluta, barnmat hör inte hemma i kakor.

2 kommentarer:

The pyssler sa...

Usch!! Jag är fortfarande äcklad. Måste vara en dödssynd att blanda i barnmat i bak. Blä!

Ola sa...

Den var verkligen jätteläskig. Barnmat hör hemma i burk, Kakor hör hemma i min mage.