lördag, augusti 09, 2008

Snälla kvällstidning, anställ fotografer som KAN fotografera.


Jag vet inte var jag ska börja, mina händer och fingrar klara knappt av att skriva för att allt kroppen vill göra är att dra mina mungipor uppåt i ett stort hånflin, hursom, detta tycker jag är lite konstigt här:
-Hela bilden är tagen i motljus, ändå är det ngt mystiskt sken på ICA butiken.
-Neonskylden än antingen kraftigt mörkad för att den var utfrätt eller kraftigt uppljusad för att den var i skugga, hursom så är det gjort med klumpiga fingrar.
-Ansiktena och delar av kropparna på människorna i förgrunden belyses av spottar, eller är det solreflexter från fönster som öppnas bakom fotografen?
-Volvon och asfalten framför volvon? va? ? ?
-Den mjuka skuggan på gänget till höger kontra de hårda skuggorna på de vid övergångstället, är det inte samma sol?
-Den vita bilen lite längre bort på gatan, även den belyst med softad spot.
-Den kraftiga spot-vinjetteringen (!?) på huset längst till höger. .
-Det kanske konstigaste är att denna bilden är menat att ska illustrera staden i Sverige med flest sexbrottslingar, så vad är motivet bakom den kraftiga och lekmannamässiga fotomanipulationen? Att visa hur fint och mysigt och läckert det är i sexmissbrukarstaden? Eller att visa att i de lugnaste vattnet simmar de läskigaste torskarna?

Äh,vad tror ni? Överdriver jag eller är detta riktigt pinsamt?

Foto av Ljusnarsberg utav Mats Endermark5 kommentarer:

J.Kempff sa...

Jag tycker den är fin. Du vet väl att det blir så här med digitalkameror. Det är ju liksom som datakameror. Och alla vet ju att datorer gör saker själva som man inte riktigt förstår. Så är det med den här bilden.

Svenska Larm sa...

Jag kan inte läsa din ainsiktsfulla kommentarer under bilden. De är så småååå så smååå

Ola sa...

J.kempff: jag vet att det INTE blir så här med digitalkameror, men ja, det blir så här när man sätter digitalkameror i vissa människors händer.

alarmisten: jag fattar inte, du skriver så osammanhängande så osammanhääängande.

Svenska Larm sa...

Ok, jag ska förklara.
Från det här inlägget, eller möjligen från inlägget ovan, har det hänt nåt med formateringen på sajten. Texten är typ ljusgrå mot vit bakgrund och med storlek 3 ungefär. Jag behöver en stjärnkikare til läsglasögon förstår du.

Ola sa...

vad konstigt. . .jag ser det inte själv. jag ska genast se över det hela.